Personvernserklæring

Antje er opptatt av å verne personopplysninger, og vi legger derfor stor vekt på å beskytte ditt personvern. Disse retningslinjene for personvern forklarer og klargjør hvordan vi, som behandlingsansvarlig, behandler besøkendes og kunders personopplysninger i henhold til personvernforordningen, (EU) 2016/679 (på engelsk forkortet GDPR).
Disse retningslinjene vil gjelde i situasjoner der Antje (heretter «Antje», «vi», «oss» og «vår») behandler personopplysninger som er samlet inn fra nettstedet. Ved å bruke nettstedet vårt samtykker du i at dine personopplysninger behandles i henhold til disse retningslinjene.

Hva er personopplysninger?
Personopplysninger er enhver informasjon relatert til en identifisert eller identifiserbar fysisk person; en identifiserbar, fysisk person er en person som kan identifiseres, direkte eller indirekte, særlig ved referanse til en identifikator slik som navn, personnummer, stedsinformasjon, en elektronisk identifikator eller en eller flere faktorer som er spesifikke for den fysiske, fysiologiske, genetiske, mentale, økonomiske, kulturelle eller sosiale identiteten til den fysiske personen.

Hvor lagrer vi personopplysninger?
Personopplysninger vi samler inn fra deg lagres innen Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), men kan også overføres til og behandles i et land utenfor EU/EØS-området. Atea bruker leverandører for post, skytjenester, bekjempelse av skadevare, brannmurer osv. der personopplysninger kan overføres til og behandles i et land utenfor EU/EØS-området. Alle slike overføringer av personopplysningene dine gjøres i samsvar med gjeldende lover. For overføringer til utenfor EU/EØS-området, anvender Atea standard kontraktsvilkår som vedlegg til databehandlingsavtaler i henhold til kapittel V i GDPR.

Mottakere av personopplysninger
Vi kan videreformidle personopplysningene dine til alle selskaper i konsernet vårt (dvs. datterselskaper, vårt endelige holdingselskap og alle dets datterselskaper), så langt det er nødvendig for de formålene som er angitt i disse retningslinjene for personvern.

Vi verken selger, omsetter eller på annen måte overfører din personinformasjon til tredjeparter. Unntak er tredjeparter som vi stoler på og som hjelper oss med å drive nettstedet, virksomheten vår, levere varene du bestiller eller yte service, hvis disse partene samtykker i å holde informasjonen konfidensiell og ikke bruke den til andre formål enn avtalt.

Hvorfor samler vi inn personopplysningene dine?
Vi samler kun inn personopplysningene dine når vi har et juridisk grunnlag for det. For hver enkelt prosess der vi samler inn personopplysninger fra deg, informerer vi deg om hvorvidt utlevering av personopplysninger er lovpålagt eller nødvendig for å inngå en avtale, om du er forpliktet til å oppgi personopplysningene og om mulige konsekvenser dersom du velger å ikke gjøre det.

Retningslinjer for oppbevaring
Vi oppbevarer personopplysningene dine kun så lenge dette er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle våre kontraktsmessige forpliktelser, samt hvis en lovbestemt oppbevaringstid er fastsatt. Når vi oppbevarer personopplysningene dine for andre formål enn i tilknytning til våre kontraktsmessige forpliktelser, som at du gir ditt samtykke når du registrerer deg for arrangementene våre eller for å motta nyhetsbrev via e-post, lagrer vi opplysningene bare hvis det er nødvendig for formålet og/eller pålagt ved lov.

Når det ikke lenger foreligger et formål eller en juridisk forpliktelse til å oppbevare personopplysningene, slettes eller anonymiseres disse.

Personopplysninger som bare samles inn for et bestemt formål, holdes på et minimumsnivå for det som er nødvendig for å oppfylle formålet. Dette er også kjent som dataminimering.

Dine personlige rettigheter
Hvis du har spørsmål om retningslinjene for personvern, om hvordan vi behandler personopplysninger eller om du ønsker å utøve noen av rettighetene dine, for eksempel å be om et registerekstrakt eller rettelser, kan dette gjøre gratis én gang i året. Du må gjerne kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen nedenfor. Ved spørsmål, kontakt oss på dpo@atea.no for mer informasjon.

Du har rett til å sende inn eventuelle klager vedrørende behandlingen av personopplysningene dine til den nasjonale tilsynsmyndigheten.

Overføring til tredjeland
Informasjon vi samler inn om deg kan behandles, lagres og overføres mellom alle Ateas datterselskaper i landene vi har virksomhet i. Alle Ateas datterselskaper har signert en intern databehandlingsavtale som gir en enhetlig beskyttelse av data på tvers av alle datterselskapene. Atea vil imidlertid ikke overføre personopplysningene dine til land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) uten uttrykkelig å informere deg om denne overføringen.

Lenker til tredjeparter
Vi kan, etter eget skjønn, publisere eller tilby tredjepartsprodukter på våre nettsider. Disse tredjepartsnettstedene har sine egne, uavhengige personvernregler. Vi tar derfor ikke ansvar for innholdet og aktivitetene til disse lenkede nettstedene. Ettersom vi ønsker å beskytte personvernet på nettstedet vårt, vil vi gjerne ha tilbakemeldinger på disse nettsidene.

Siste oppdateringer av retningslinjer for personvern
Antje forbeholder seg retten til å oppdatere eller endre disse retningslinjene til enhver tid. Vi oppfordrer deg til å besøke nettstedet regelmessig for å oppdatere til nyeste versjon.

Hvordan kontakte oss
Dersom du har spørsmål angående disse retningslinjene for personvern eller vår behandling av personopplysninger, eller ønsker å kontakte oss angående dine personopplysninger, ber vi deg ta kontakt på hei@antje.no

Autorisasjon til Antje-systemer

Vi har etablert kontrollmekanismer slik at du trygt kan autentiseres i våre systemer. Autorisasjonen blir håndtert av en pålitelig identitetsleverandør. Det er to måter å bli autentisert på for å kunne få tilgang til relevante systemer i Antje:

Antje autorisasjon

Bruker-ID (e-postadresse) og passord for autentisering brukes. Personopplysninger i omfang: e-postadresse, IP-adresse. Når du autentiserer, vil e-postadressen og passordet ditt bli bekreftet av identitetsleverandøren vår via sikre API. IP-adressen blir logget under autentiseringsprosessen for din sikkerhet hvis noen prøver å tukle med kontoen din.
Kunde Active Directory-godkjenning
Enkelt pålogging for autentisering brukes. Personopplysninger i omfang: navn, etternavn, e-postadresse, IP-adresse. Når du autentiserer, vil fornavn, etternavn, e-postadresse bekreftes av kundens Active Directory og overføres til identitetsleverandør. IP-adressen blir logget under autentiseringsprosessen for din sikkerhet hvis noen prøver å manipulere.
Direkte markedsføring

Vi bruker personopplysningene dine til å sende deg firmanyheter, oppdateringer, informasjon om andre lignende produkter og tjenester, Antje arrangementer og nyhetsbrev osv. Personopplysninger du gir oss ved å fylle ut skjemaene på nettsiden vår, brukes bare med ditt samtykke. Vi behandler følgende kategorier av personopplysninger: fornavn, etternavn, selskapsnavn, e-postadresse, telefonnummer. Vi lagrer opplysningene dine for direkte markedsføring til du trekker tilbake samtykket ditt.

Anjte arrangementer

For å registrere deg for arrangementer vi organiserer, behandler vi kontaktinformasjon som navn, selskapsnavn, e-postadresse og telefonnummer, og lagrer opplysningene i det tidsrommet som er angitt i påmeldingsskjemaet for arrangementet. Personopplysningene dine behandles kun i den utstrekning det er nødvendig for å oppnå det angitte formålet.

Informasjonskapsler

Når du besøker et nettsted kan det lagre eller hente inn informasjon via nettleseren din, oftest i form av informasjonskapsler. Denne informasjonen kan handle om deg, dine preferanser eller enheten din, og den brukes i hovedsak for å sikre at nettstedet fungerer som forventet. Informasjonen vil normalt ikke kunne brukes til å identifisere deg, men den kan gi deg en mer personlig tilpasset nettopplevelse.

Informasjonskapsler brukes ofte til å «huske» deg og preferansene dine, enten i løpet av et enkelt besøk (gjennom en «øktbasert informasjonskapsel») eller i løpet av flere gjentatte besøk (ved hjelp av en «vedvarende informasjonskapsel»). De sørger for at du som besøkende får en konsekvent og effektiv opplevelse, og utfører avgjørende funksjoner som f.eks. å tillate deg å registrere deg og forbli innlogget. Informasjonskapsler kan legges inn av nettstedet du besøker (kjent som «førsteparts informasjonskapsler»), eller av tredjeparter, for eksempel de som viser innhold eller leverer reklame- eller analysetjenester til nettstedet («tredjeparts informasjonskapsler»).

Antje bruker informasjonskapsler for å tilpasse innhold og annonser, for å inkludere funksjoner fra sosiale medier og for å analysere trafikken vår.

Nedenfor er en detaljert liste over informasjonskapslene vi bruker på våre nettsteder. Nettstedene våre skannes regelmessig med et skanneverktøy for informasjonskapsler, slik at vi kan ha en oversikt over dem som er så nøyaktig som mulig. Vi klassifiserer informasjonskapsler i de følgende kategoriene:

Obligatoriske informasjonskapsler
Analytiske informasjonskapsler
Informasjonskapsler for markedsføring
Du kan velge bort hver informasjonskapselkategori (unntatt obligatoriske informasjonskapsler) ved å klikke på «innstillinger for informasjonskapsler».

Obligatoriske informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet skal fungere, og de kan ikke slås av i systemene våre. Dette gjør det mulig å ha et nettsted som tilbyr utvidet funksjonalitet og muligheter for personlig tilpasning. De kan lagres av oss eller tredjepartsleverandører som Atea bruker tjenester fra på nettstedet. De lagres vanligvis kun som følge av handlinger som du utfører og som fører til at du ber om tjenester, for eksempel når du velger innstillinger for personvern, logger deg på eller fyller ut skjemaer. Hvis du blokkerer slike informasjonskapsler, kan det føre til at nettstedet ikke fungerer som det skal. Disse informasjonskapslene lagrer ikke personopplysninger direkte, men de gir en unik identifikasjon av nettleseren og enheten du bruker.

Analytiske informasjonskapsler

Med disse informasjonskapslene kan Atea overvåke trafikken og henvisningene slik at vi kan måle og forbedre nettstedets ytelse. De hjelper oss med å finne ut hvilke sider som er mest og minst populære, og de lar oss se hvordan besøkende navigerer på nettstedet. All informasjon som disse informasjonskapslene samles inn, aggregeres og er derfor anonyme. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil ikke Atea i like stor grad kunne optimalisere og analysere nettstedets ytelse.

Informasjonskapsler for markedsføring

Disse informasjonskapslene kan legges til gjennom nettstedet vårt av våre markedsføringspartnere og sosiale medietjenester. Anonymiserte data kan deles med tredjeparter for å bygge opp en profil med informasjon om dine preferanser. De lagrer ikke personopplysninger direkte, men gir en unik identifikasjon av nettleseren og enheten du bruker som kan brukes til å bygge opp en profil. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil du oppleve mindre målrettet annonsering og vil ikke kunne bruke eller se disse delingsverktøyene.

Oppdatert 27. januar 2022